Wikinuujs:Coördinatie nuuj site

Van Wikinuujs
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Veurblaad - Lètste verangeringe, Willekäörige pazjena, Veur pagina's in, Alle artikele - De Kaffee, Zandjbak, Hölp, Spellingshölp - Nuujseuverzich


Doel[brón bewèrke]

't Liek mich verstenjig efkes 'n discussiepagina op te richte wo v'r kónne bediscussiëre wie v'r mit de nuje wiki ómgaon. Väöl zake wore nag neet geregeldj oppen Incubator, dus dao zalle v'r noe lankzaamaan mit mótten aanvange. Ich stèl veur det v'r mit name kieke nao 't beleid en ouch de administratie c.q. 't behieër van de nuje wiki.

Ich höb in 't verli-jje pagina's gemaak oppen Incubator, die dao ouch nag staon, es hölppagina's euver wiedet luuj kónne bewirke en dergelike. Noe liek 't henjig ouch get richliene op te stèlle: Wie gaon v'r mit einanger óm? Waat is de standerdindeiling van 'n Wikinuujs-pagina? (Det lèste höbbe veer 't nag noeats euver gadj!)

Höb geer hie nag ideeë euver? Benopat (euverlègk) 17 nov 2018 12:23 (CET)

Veur mie geveul is de standerdindeiling towwel drek gezatj wie det sjebluuenke det automatisch wuuertj gelaje vanaaf 't veurblaad is aangemaak gewore. Wie ich snel kiek liek 't d'rop det edere gebroeker dae hieël aktief is zich aan óngevieër dezelvendje indeiling hèltj. Dus waat mien part hoof dao nimmieë väöl aan te gebeure :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 17 nov 2018 13:22 (CET)

Gefeliciteerd![brón bewèrke]

Gefeliciteerd met de opening van het Limburgse Wikinuujs! Eergisteren had ik het eerste artikel sinds de incubator al vertaald en was het ook al bekend bij ons. Ik heb hier nog even gewacht tot er een centrale redactieruimte is. En... ik heb ook een cadeautje meegebracht: Wikinuujs:Nuujsbrónne (een paar zinnen/woorden zullen nog vertaald moeten worden, want ik kan geen Limburgs). Ik zal eens kijken of ik af en toe nog wat meer kan langs brengen. Succes! Ymnes (euverlègk) 17 nov 2018 16:03 (CET)

Danke! V'r zólle good gebroek make van die pagina :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 17 nov 2018 16:29 (CET)
Ik zal binnenkort een aparte rubriek maken voor lokale bronnen die specifiek gelden voor één van de beide Limburgen. Is het verder een idee om ook Duitse bronnen op te nemen? Benopat (euverlègk) 18 nov 2018 23:18 (CET)

Wikidata[brón bewèrke]

Ik weet niet of het toevoegen van links op Wikidata automatisch opgepakt gaat worden. Maar het artikel Limburgse Wikinuujs geäöpend is in elk geval al de inspiratie geweest voor drie andere artikelen:

Wel leuk om even te melden denk ik :-) Ymnes (euverlègk) 23 nov 2018 18:32 (CET)

Dat is goed nieuws. Dank voor het melden! Als de statistieken zijn bijgewerkt en alle pagina's zijn geïmporteerd zal ik een berichtje plaatsen op Phabricator over Wikidata. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 24 nov 2018 10:20 (CET)
Op Phabricator heb ik herinnerd dat ze li-wikinews nog op Wikidata moeten toevoegen: phab:T205710.
Het toevoegen van links op Wikidata kan niet automatisch gebeuren, omdat de software niet kan weten wat hetzelfde onderwerp is. Artikelen, categorieën en sjablonen moeten dus handmatig door de gebruikers gekoppeld worden op Wikidata aan een bestaand item (wanneer de Limburgse Wikinieuws op Wikidata is toegevoegd). Op de Nederlandstalige Wikinieuws voeg ik alle artikelen die niet gekoppeld zijn op Wikidata iedere maand met een bottool automatisch toe aan Wikidata. Dat kan ik ook voor het Limburgs doen. Belangrijk is wel dat alle artikelen die een vertaling zijn wél door jullie zelf gekoppeld worden, anders wordt er een dubbele aangemaakt en zijn de artikelen niet aan elkaar gekoppeld.
Als er verdere hulp ergens bij nodig is, kan ik wellicht helpen. Als er hulp nodig is, ping me gerust. Romaine (euverlègk) 24 nov 2018 15:17 (CET)
Ik zag het zojuist! Dank je wel :) Uiteindelijk zal ook de statistieken opnieuw moeten worden bijgewerkt, maar hiermee is het beter te wachten totdat alle pagina's zijn geïmporteerd. Enkele naamruimtes zijn namelijk onvolledig overgebracht.
Ik neem aan dat de meeste gebruikers hun pagina's zullen gaan koppelen, maar ik houd het zodra het probleem is opgelost voorlopig nog wel even in de gaten. Waar nodig kan ik bijsteun geven. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 24 nov 2018 16:42 (CET)
Zo te zien is koppelen op Wikidata mogelijk sinds in ieder geval 17 december: Q58723403. Romaine (euverlègk) 24 dec 2018 13:46 (CET)

Volgende stap[brón bewèrke]

Het is de bedoeling dat alle pagina's van li-Wikinews gekoppeld gaan worden op Wikidata.

 • Pagina's die reeds een anderstalige pagina in een andere wiki hebben dienen aan een bestaand item op Wikidata gekoppeld te worden. -> Dit is iets wat handmatig moet gebeuren! (Wanneer dit niet gedaan wordt ontstaan er dubbele items in Wikidata en zijn pagina's over een gelijk onderwerp niet aan elkaar gekoppeld!)
 • Pagina's die geen anderstalige pagina in een andere wiki hebben, kunnen daarna automatisch op Wikidata toegevoegd worden als nieuw item. -> Dit kan ik maandelijks met een bot doen net als dat ik dat voor nl-Wikinieuws doe. Voorwaarde hiervoor wel is dat als er een pagina aangemaakt wordt met een versie in een andere taal, die meteen op Wikidata gekoppeld moet worden.

In de eerste plaats zal er gekeken moeten worden welke bestaande ongekoppelde pagina's gekoppeld kunnen worden aan een reeds bestaand item op Wikidata. Het gaat op dit moment om 771 pagina's. Als er bv 100 pagina's per dag gedaan worden, kan dit in een week tijd opgelost worden.

Als jullie mij een lijstje kunnen geven van gecontroleerd op bestaande items (of kunnen zeggen dat bv nr 1 t/m 20 nagekeken zijn), kan ik al delen toevoegen aan Wikidata.

Ik zag al wel een aantal vreemde pagina's ertussen staan die geen nieuws-artikel zijn: Indonesië, Waer, VVV, Nederlandj (portaal?), ...

En ook deze wat vreemde pagina's: Waer: 21 jannewarie 2012, Zwolle, Trein, Piet Blom, Ieëredivisie, ...

Wat is precies de bedoeling van deze pagina's?

Ze heeft zo lijkt een wat vreemde titel: Platbook


Evenals een poging om portalen op te zetten, bv: Portaοl:Misdaad. -> Als jullie deze portalen willen houden en gebruiken, zal er een portaal-naamruimte aangevraagd moeten worden op Phabricator. Als die behoefte bestaat kan ik dat wel doen.

Ook zie ik bv drie pagina's zoals deze: Geraakdje kerncentrale Fukushima waersteit tyfoon + Geraakdje kerncentrale Fukushima waersteit tyfoon/Veldeke + Geraakdje kerncentrale Fukushima waersteit tyfoon/Brónne -> wat is hier precies de bedoeling van?

Groetjes - Romaine (euverlègk) 24 dec 2018 14:15 (CET)

Mit die kersdaag höb ich geinen tied. Ich zal dao vanne waek efkes haer kieke. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 25 dec 2018 10:27 (CET)
De eerste rij pagina's (Indonesië) zijn verwijspagina's waarop het nieuws overzichtelijk staat.
De tweede rij (Zwolle) zijn korte nieuwsberichten en het weer.
De portalen zijn pogingen die tot niets hebben geleid, dus het aanleggen van een aparte naamruimte zal niet nodig zijn. Voor nu zou ik ze gewoon laten staan.
Die Fukushima-type pagina's zijn in meerdere spellingen, daarvoor bestaan zij uit subpagina's. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 27 dec 2018 12:59 (CET)

[brón bewèrke]

Ik zie dat de hoofdpagina in de artikel-naamruimte staat. Dat is eigenlijk een vreemde plek, omdat de hoofdpagina geen artikel is, maar wel nu als zodanig meegeteld wordt. Op steeds meer Wikimedia-platforms wordt de hoofdpagina daarom in de Project-naamruimte gezet: Wikinuujs:Veurblaad. Vanuit Veurblaad is er dan een redirect daarheen en op MediaWiki:Mainpage dient dan Wikinuujs:Veurblaad ingevoegd te worden. Op deze manier is er een duidelijke scheiding tussen de artikelen en de andere pagina's. (Zie bv ook: Wikinieuws:Hoofdpagina) Op andere wiki's worden hoofdpagina's meer en meer verplaatst.

Het valt me op dat de naamruimte al wel Wikinuujs heet, maar het logo nog steeds Wikinews als tekst heeft. Het logo kan aangepast worden. Is daar al over nagedacht?

Als er ergens hulp bij nodig is, kijk ik graag mee. Ping me dan gerust. Romaine (euverlègk) 24 nov 2018 15:23 (CET)

@Veurblaad: Hierbij volgen we in precies de situatie op Wikipedia. De Limburgse Wikipedia heeft hem nog steeds in de gewone naamruimte staan, dus zolang houden wij dat hier ook aan. Als uitzondering geldt enkel Wiktionary, omdat "veurblaad" gereserveerd is voor het lemma.
@Logo: Dat is apaart. Bij mij staat namelijk wel het juiste logo in de hoek. Kan dat eventueel te maken hebben met de taalvoorkeuren? --Ooswesthoesbes (euverlègk) 24 nov 2018 16:40 (CET)
Raar inderdaad. Want als ik op mijn PC kijk zie ik de afbeelding met "Wikinews" en als ik op mijn iPad kijk zie ik de afbeelding met "Wikinuujs"... Als ik aan de adresregel "?action=purge" toevoeg (zowel op de PC als de iPad), dan verandert dat niets aan het verschil. Ymnes (euverlègk) 24 nov 2018 19:13 (CET)
Ben je aangemeld als je op de IPad zit? --Ooswesthoesbes (euverlègk) 26 nov 2018 13:42 (CET)
Ja, in beide gevallen. Ymnes (euverlègk) 26 nov 2018 16:26 (CET)
Ik merk inderdaad nu ik op een andere computer zit dat nu ook Wikinews in de hoek staat. Apart... --Ooswesthoesbes (euverlègk) 26 nov 2018 16:28 (CET)

Admin[brón bewèrke]

@Benopat, Alcomilk, Steinbach, Ymnes, Romaine: Gaere zów ich mich wille kandidaatstèlle veur sysopstatus. Achter 'n waek löp namelik mien hujige, tiejelike periood aaf. Meis gaeve ze allewiel allein nag meh tiejelike status es de gemeinsjap te klein is en zeker ouch es mer eine kandidaat steit. Daoveur wil ich uch vraogen of eine van uch zich eventueel ouch kandidaat kan stèlle, zoeadet veer mit twieë admins neet alsjaors weer 'n stumming hove te haje. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 12 dec 2018 10:44 (CET)

Ich wil mich bès opgaeve, mer ich kin neet belaove det ich de biebehuuerende verplichtinge kin naokómme, want mich óntbrik d'n tied ederen daag online te zeen op Wikinuujs. Es veer dus anger gegadigdje höbbe gón ich die de veurrang! Benopat (euverlègk) 12 dec 2018 12:04 (CET)
Iech zelf bin de mieste wiki-tied op de Limbörgse Wikipedia, dus iech zal hei allezeleve neet dèks te vinde zien. Wat miech betröf höb geer allebei mie vertrouwe. @Benopat: Este sysop bis op 'ne kleine wiki, hoofste per daag niks mie te doen es eve loere of niks geks gebäörd is. Zoeväöl tied zal dat diech neet koste. Zelf dinger sjrieve, dat vrit tied! Steinbach (euverlègk) 12 dec 2018 12:32 (CET)
Een extra moderator betekent voor Meta nog niet dat ze dan permanente moderatorrechten gaan toekennen (tenminste als ik bovenstaande uitleg goed heb begrepen). Op de Nederlandstalige Wikinieuws hadden we op een gegeven moment vier moderatoren, maar ook dat was niet voldoende. Waar ze bang voor zijn, is dat één moderator op een klein project erg overheersend wordt, terwijl de gewone gebruikers dan in principe nooit meer van hem af komen (ik volg hen trouwens niet op dit punt, want de oplossing helpt ook niet). Daarom willen ze zelf elk jaar de verlengingen regelen.
De rechten heb je in de praktijk vooral nodig voor spam. Meestal is dat anderstalig (vaak Engels en exotische talen) en weten spammers niet hoe ze die pagina op de hoofdpagina moeten updaten. Veel schade heeft dat in de praktijk niet. Maar het is wel goed om het zo snel mogelijk te verwijderen, omdat het er niet uit ziet. De vaste schrijvers hier kunnen natuurlijk ook alle drie moderator worden, want dan kan de eerste die het ziet zulke spam verwijderen.
Omdat ik geen Limburger ben, ben ik terughoudend om bij jullie moderator te worden. Alleen als jullie dat allemaal willen, dan wil ik me ook wel aanmelden. Wij hebben er op de Nederlandstalige Wikinieuws trouwens een aanmeldpagina voor. Is dat voor jullie ook een idee? Meta kent ons inmiddels meteen voor een heel jaar de rechten toe, en dat zal voor deze taalversie ook wel het vervolg zijn. Ymnes (euverlègk) 12 dec 2018 19:08 (CET)
O ja, en stemmen hebben we zo geregeld: Wikinieuws:Stemmen. Al zijn we verder terughoudend met alles maar in regels te vatten. Ymnes (euverlègk) 12 dec 2018 19:30 (CET)

Ik heb hier geen ervaring mee. Ik heb verder ook geen bezwaar tegen jullie als moderator. Alcomilk (euverlègk) 13 dec 2018 20:10 (CET)

Voor mij ook prima om jullie als moderator te hebben. Romaine (euverlègk) 17 dec 2018 10:10 (CET)
Ik heb mijn nominatie net verwijderd, omdat ik mij bij nader inzien wil terugtrekken. Als ik een keer vandalisme zie, zal ik het wel weghalen en ergens hier melden. Ik had al vanaf het begin moeite om moderator te worden op een project waar ik de taal niet goed van versta. Wel bedankt voor het vertrouwen trouwens :-) Ymnes (euverlègk) 28 dec 2018 14:28 (CET)
Det is gei perbleem. Veer verstaon dich good :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 28 dec 2018 14:32 (CET)
Andersom wel, dat geloof ik graag :-) Er zijn trouwen 7 dagen voorbij, wat voldoende is voor meta op daar de aanvraag te doen. Ymnes (euverlègk) 28 dec 2018 17:01 (CET)
Ik ben nu de rest van het jaar afwezig, dus ik kan pas daarna een verzoek maken. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 28 dec 2018 17:26 (CET)
Ik heb de intrekking ingetrokken. Ik wil hier niet zozeer dominant aanwezig zijn, maar dat heeft iedereen denk ik ook wel begrepen. Ymnes (euverlègk) 28 dec 2018 22:17 (CET)

Ooswesthoesbes[brón bewèrke]

Gaere stèl ich michzelf kandidaot veur 'ne sysopstatus zoeadet v'r algemein óngerhaad kónne doon esouch vandalisme kónne bestrieje. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 19 dec 2018 10:11 (CET)

Veur
 1. Ymnes (euverlègk) 19 dec 2018 17:44 (CET)
 2. Benopat (euverlègk) 19 dec 2018 19:32 (CET)
 3. Steinbach (euverlègk) 20 dec 2018 17:04 (CET)
 4. Alcomilk (euverlègk) 20 dec 2018 20:01 (CET)
 5. De Wikischim (euverlègk) 21 dec 2018 11:58 (CET)
 6. Romaine (euverlègk) 24 dec 2018 13:43 (CET)
 7. ...
Taenge
 1. ...


Benopat[brón bewèrke]

Ouch ich stèl mich kandidaat es administrator. Benopat (euverlègk)

Veur
 1. Ymnes (euverlègk) 19 dec 2018 19:49 (CET)
 2. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 20 dec 2018 11:58 (CET)
 3. Steinbach (euverlègk) 20 dec 2018 17:04 (CET)
 4. Alcomilk (euverlègk) 20 dec 2018 20:01 (CET)
 5. De Wikischim (euverlègk) 21 dec 2018 11:58 (CET)
 6. Romaine (euverlègk) 24 dec 2018 13:43 (CET)
 7. ...
Taenge
 1. ...

Ymnes[brón bewèrke]

Ook ik stel me kandidaat, vooral om vandalisme snel ongedaan te maken. Hopelijk wil Alcomilk het toch ook, en melden Steinbach en Romaine zich ook aan. Ymnes (euverlègk) 19 dec 2018 19:49 (CET)

Veur
 1. --Ooswesthoesbes (euverlègk) 20 dec 2018 11:58 (CET)
 2. Steinbach (euverlègk) 20 dec 2018 17:04 (CET)
 3. Alcomilk (euverlègk) 20 dec 2018 20:01 (CET)
 4. Benopat (euverlègk) 21 dec 2018 11:10 (CET) Ich kin de gebroeker persuuenlik neet zoea good, mer hae haet interesse getuuendj en gooj ideeë gedeildj mit ós.
 5. De Wikischim (euverlègk) 21 dec 2018 11:58 (CET) Mer laote veer haope det 't überhaupt neit väöl vandalisme gaeve zal hie.
 6. Romaine (euverlègk) 24 dec 2018 13:43 (CET)
 7. ...
Taenge
 1. ...

Status toegekend op Meta[brón bewèrke]

Ik heb op Meta de stemming voorgelegd en gevraagd om de status toe te kennen. Dat is zojuist gedaan tot 1 juli 2019. Een half jaar maar, net zoals dat voor de Nederlandstalige Wikinews bij de start gebeurde. Daarna wordt het telkens met een jaar verlengd, tenzij het hier zo'n grote gemeenschap wordt dat ze het loslaten (zoals bij de grote Wikipedia's). @Ooswesthoesbes en Benopat: wanneer er hier half juni een herstemming wordt gehouden, is het vroeg genoeg. Ymnes (euverlègk) 31 dec 2018 17:36 (CET)

Zeer bedankt! :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 1 jan 2019 11:08 (CET)

Dat is goed nieuws! Benopat (euverlègk) 7 jan 2019 11:54 (CET)

Nieuwe ronde[brón bewèrke]

@ Ooswesthoesbes en Benopat, op 1 juli verlopen de moderatorrechten. Al gebruik je ze bijna niet, dan is het wel goed om ze te verlengen (stemronde in de praktijk, zoals hierboven). Stephan 0796, je bent goed bezig, heb je ook interesse? Zelf haak ik als niet-Limburger nu wel af. Maar ik stem natuurlijk wel even :-) Ymnes (euverlègk) 10 jun 2019 20:37 (CEST)
Beste Ymnes, zoals u waarschijnlijk wel hebt gezien, ben ik hier nog niet zo lang actief. Ik zal er even over nadenken. Jullie horen nog van mij! :) --Stephan 0796 (euverlègk) 11 jun 2019 10:54 (CEST)
Als ik terugben zal ik hier even naar kijken :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 11 jun 2019 13:10 (CEST)

@Benopat, Steinbach, Alcomilk, De Wikischim, Romaine - er is een nieuwe stemronde. Geven jullie ook acte de présence? Ymnes (euverlègk) 16 jun 2019 21:39 (CEST)

Ooswesthoesbes (verlinging)[brón bewèrke]

Wie hiebaove steit oetgelag zal op 1 juli alles vervalle, dus ich vraog bie deze veur 'n verlinging :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 13 jun 2019 21:47 (CEST)

Veur
 1. Ymnes (euverlègk) 16 jun 2019 21:36 (CEST)
 2. Steinbach (euverlègk) 16 jun 2019 22:23 (CEST)
 3. Stephan0796 --Stephan 0796 (euverlègk) 16 jun 2019 22:32 (CEST)
 4. Romaine (euverlègk) 17 jun 2019 00:43 (CEST)
 5. Alcomilk (euverlègk) 17 jun 2019 14:42 (CEST)
 6. De Wikischim (euverlègk) 26 jun 2019 09:09 (CEST) Succes mit diene twieëde termijn.
Taenge
 1. ...

Ich zeen det ze mich noe gewuuen veur vas höbben aangestèldj, dus det sjiltj weer e deil stumwerk veur ós :) --Ooswesthoesbes (euverlègk) 2 jul 2019 10:59 (CEST)